Ibu Kota Negara Malaysia Adalah

Ibu Kota Negara Malaysia Adalah

apa ibu kota negara Malaysia?​

1. apa ibu kota negara Malaysia?​


Jawaban:

kuala lumpur (ibukota Malaysia)

Jawaban:

kuala lumpur

Penjelasan:

karena kuala lumpur terlatak dinegara Malaysa


2. Ibu kota negara Malaysia adalah​


Jawaban:

Kuala Lumpur

Penjelasan:

Ibukota Malaysia yaitu Kuala Lumpur

Jawaban:

KUALA LUMPUR.

Penjelasan:

JADIKAN JAWABAN TERCERDAS YA PLASE semoga membantu


3. ibu kota negara Malaysia?​


Jawaban:

kuala lumpur sama sama


4. ibu kota negara malaysia​


Jawaban:

Kuala lumpur::::::))))

Jawaban:

Kuala lumpur

Penjelasan:

Maaf klau slah


5. ibu kota negara Malaysia adalah


kuala lumpur
kalo gak salahibu kota nya Kuala Lumpur

6. apa ibu kota negara Malaysia ​


Jawaban:

ibu kota negara Malaysia adalah: Kuala lumpur

Jawaban:

ibu kota negara Malaysia adalah Kuala Lumpur

Penjelasan:

Negara Malaysia terletak di sebelah Utara berbatasan dengan negara Thailand.

Ibukota negara Malaysia adalah Kuala Lumpur .


7. ibu kota negara malaysia​


Jawaban:

Kuala lumpur adalah jawabannya.


8. Ibu kota Negara Malaysia ialah ...


Ibu kota negara malaysia adalah kuala lumpurIbukota Negara Malaysia Malaysia​ adalah
=> Kuala Lumpur

:) Buka Brainly Waktu Teraweh
:) Pak Ustadznya Langsung Noleh
:) Ucapkanlah Terima Kasih
:) Jadikan Jawaban Terbaik Kalau Boleh

9. apakah ibu kota negara Malaysia​


Jawaban:

kuala lumpur

Penjelasan:

uala Lumpur, atau nama lengkapnya Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, adalah ibu kota dan kota terbesar di Malaysia. Kawasan Wilayah Persekutuan meliputi wilayah seluas 244 km², dengan penduduk sekitar kurang lebih 1,6 juta jiwa.


10. ibu kota negara malaysia?


ibu kota negara malaysa adalah kuala lumpur
ibukota malaysia itu kuala lumpur

11. apa ibu kota negara malaysia adalah


kualalumpur ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

12. Ibu kota dari negara Malaysia adalah..​


Jawaban:

Kuala Lumpur merupakan ibu kota negara Malaysia

Jawaban:Kuala lumpur

Penjelasan:Terletak di Kuala lumpur


13. siapa ibu kota negara Malaysia​


kuala lumpur

Kuala Lumpur (sering disingkat KL), atau nama lengkapnya Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, adalah ibu kota dan kota terbesar di Malaysia.


14. apa ibu kota negara Malaysia​


Jawaban:

kuala lumpur

Penjelasan:

semoga benar dan membantu

Jawaban :Kuala lumpur

Penjelasan :=>--- Karena Ibukota Negara Malaysia adalah Kuala lumpur.

Semoga membantu.

15. ibu kota negara malaysia


Sekarang Ibukotanya Putra Jaya
Dulu Kuala Lumpurkuala lumpur............
Kategori ips